Majdnem a legrosszabb járványügyi besorolást kapta Magyarország

A napi új fertőzöttek száma az egyik szempont. 

2021. október 23., 18:46

Szerző:

Az új fertőzöttek száma és a pozitív tesztarányok alapján az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ szinte egész Magyarországnak a második legrosszabbnak számító besorolást adta egy négyfokú skálán. Ebbe a besorolásba még Románia, Szlovénia, Szlovákia és Horvátország tartozik. 

Frissítette az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) az adatait arról, hogy az EU-tagállamok régióiban milyen súlyos a járványhelyzet. A négyfokú skálán Magyarország szinte minden régiója a második legrosszabb besorolást kapta, az egyetlen kivétel a Közép-Dunántúl, amely ennél eggyel jobb kategóriába került be – írja a HVG.

Magyarország piros színű besorolást kapott, ezt azok az országok kapják, ahol 100 ezer lakos közül legalább 200-nál, legfeljebb 499 esetben mutatják ki a koronavírus-fertőzést. 

(Kiemelt képünk: Egy teljesen védőruhát viselő kórházi dolgozó felkészül az antigén COVID teszt elvégzésére egy fertőzött betegre gyanús férfin (C) a fertőzött betegek fogadócsarnokában, a Marius Nasta Országos Pneumológiai Intézet Covid-19 osztályán, Bukarestben, Romániában, 2021. október 15-én. Fotó: EPA/ROBERT GHEMENT)