Szijjártó Péter: Több mint félmillió vakcinát adományoz Magyarország egy nehéz sorsú országnak

530 ezer adag AstraZeneca-oltóanyagot ad Bangladesnek Magyarország.

2021. december 22., 07:26

Szerző:

Magyarország 530 ezer adag koronavírus elleni AstraZeneca-vakcinát biztosít Bangladesnek – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára szerda reggel feltöltött videóban.

„Magyarország ezzel segít felgyorsítani a bangladesi oltási kampányt, és hozzájárul ahhoz, hogy az emberek a világ azon táján is nagyobb biztonságban legyenek”

– mondta Szijjártó Péter. Hangsúlyozta, hogy a magyarok „Európa leggyorsabb oltási kampányát” tudták megkezdeni tavasszal. Ennek köszönhetően az emberek életét és munkahelyét is biztonságba tudták helyezni. Magyarországon sok millió vakcina található a raktárakban, ami lehetővé teszi, hogy mindenki megkapja az első, a második, vagy akár a harmadik oltást is.

„Ráadásul most tudunk segíteni másoknak is”

– tette hozzá a miniszter, kiemelve: ez egy globális járvány, „mi annál nagyobb biztonságban vagyunk, minél (...) gyorsabban oltanak a világ többi országában is”. Főleg azon államokban, ahol sokan élnek, és ahonnan sokan utaznak Európába irányába.

„Ezért minden idők második legnagyobb vakcinasegítségét nyújtjuk, ezúttal Bangladesnek”

– emelte ki. Szijjártó Péter közölte, hogy Banglades egy 160 millió lakosú ország, amellyel Magyarországnak kifejezetten jó az együttműködése politikai, gazdasági és energetikai szempontból egyaránt.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.