Magyarország jobban teljesít, csak éppen két hét alatt 21 ember fagyott halálra

2019. január 6., 11:59

Szerző:

Magyarországon ötvenkilencen fagytak halálra szeptember hideg napjai és január 2. között a Magyar Szociális Fórum adatai alapján – írja a Népszava. December 20-án még „csak” 38-nál járt az áldozatok száma, két hét alatt tehát 21 ember halt meg kihűlés miatt.

Fotó: Kökényesi Gábor

A szervezet szerint a hajléktalantörvény október 15-i életbe lépése óta 52-en hűltek ki Magyarországon. A fagyhalál áldozatainak jelentős része azonban nem hajléktalan, legtöbben a fűtetlen otthonában halt meg vagy kórházba szállítása közben, illetve beszállítása után, mert már nem tudtak rajta segíteni.

Az előző télen, 2017 szeptemberétől december végéig 48-an szenvedtek fagyhalált Magyarországon.

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

Tegnap 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.