Akár 800 ezer forintos havi fizetésért csábítanak magyar vendéglátósokat Ausztriába

2019. április 9., 15:38

Szerző:

Günzburgban egy vidámparkba keresnek a márciustól novemberig tartó szezonra éttermi dolgozót 1400-1600 eurós (449 400-513 600 forint) nettó kereseti lehetőséggel - írja a 24.hu.

A 800 kilométerre fekvő városban a munka számos egyéb kedvezményt is tartalmaz, például házasoknak, gyerekeseknek pedig német családi pótlék, mindezért cserébe pedig alapfokú némettudást várnak el.

De már egy kezdő segédpincér tapasztalat nélkül is megkereshet az olasz-osztrák határ mellett 1750 eurót (561 750 forintot) egyetlen hónap alatt, úgy, hogy a helyszínen szállást és teljes ellátást kap.

A Pénzcentrum megtalált egy tiroli osztrák munkalehetőséget is: Alpesi szállodába pincéreket keresnek, német társalgási szint elvárás, viszont havonta akár 2500 eurót is meg lehet keresni. Ez ebben a pillanatban 802 500 forintot jelent, írja a Pénzcentrum.

Akkora a szakmában a hiány, hogy a 24.hu emlékeztet, Magyarországon sem ritka, hogy havi 300-350 ezer forintos nettó fizetés is el lehet érni, itthon vendéglátásban.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.