Magyar Péter kedden alelnök is lett

Magyar Péter ezek után beszólt a Fidesznek és a szociknak is.

2024. július 23., 14:45

Szerző:

Magyar Péter kedden az Alkotmányügyi Bizottság alelnöke lett az Európai Parlamentben. A Tisza Párt elnöke ezt a Facebookon jelentette be.

A megválasztása körül azonban egy apró csavar is történt – írja. A róla való szavazás során „megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció (amelyben Dobrev Klára ül) nagykoalíciója az EP-ben”. És kiderült, hogy a Fidesz képviselője, Schaller Ernő a megválasztása ellen szavazott, csak úgy, mint Dobrev Klára párttársai.

Azt írja, hogy a személyügyi döntéseknél titkos szavazás van, ám pont most először véletlenül név szerinti szavazást rendeltek el, és ekkor jól látszott a pirosan villogó szavazógépe a fideszes képviselőnek.

Magyar emlékeztet arra, hogy

a Fidesz, amelyik napok óta azon siránkozik, hogy a nagy frakciók kordont vonnak köréjük és nem szavazzák meg a jelöltjeiket különböző posztokra, most inkább együtt szavaz a szocikkal, akik a DK képviselőjét helyettesítették, hogy megakadályozza, hogy egy magyar képviselő (ebben az esetben én) vezető pozíciót kapjon. Összenőtt, ami összetartozik.

Ennek ellenére az Alkotmányügyi Bizottság nagy többséggel alelnökké választotta Magyar Pétert.

Magyar Péter elnök is

Mint már írtunk róla, hétfőn Magyar Pétert a Tisza Párt elnökévé választották. Így ő lett a legújabb pártvezető, aki eddig alelnök és a párt egyszemélyes arca volt. Az alelnöki posztokat Tarr Zoltán európai parlamenti képviselő, valamint Radnai Márk, a párt operatív vezetője tölti be ezentúl.

A Tisza Párt tisztújító közgyűlése után Magyar Péter közösségi oldalán jelentette be, hogy a párt őt választotta meg elnökének, míg alelnök lett Tarr Zoltán – szintén európai parlamenti képviselő, aki onnan lehet ismerős, hogy azonnal kirúgták munkahelyéről, amint felszólalt Magyar Péter áprilisi, Kossuth-téri rendezvényén, ahol arról beszélt, hogy elfogadhatatlannak tartja Balog Zoltán református püspök cselekedetét, és a kegyelmi botrány kirobbanása óta tanúsított viselkedését. A június 9-i választáson Tarrt is EP-képviselőnek választották, ő lesz a Tisza Párt delegációvezetője, és az EP Kulturális és Oktatási Bizottságának néppárti szóvivője. 

(Fotó: Magyar Péter/Facebook)

 

 

 

Tegnap 12:09

Bár még sok a kérdőjel, egyre valószínűbb, hogy hónapok óta először igazi áztató eső érkezik hazánkba.