Magyar Péter: A magyar emberek legkésőbb 650 nap múlva új vezetőt és irányt választanak

Magyar Péter szerint mindenről beszélt a miniszterelnök Tusnádfürdőn, csak Magyarországról nem.

2024. július 29., 11:07

Szerző:

Magyar Péter komoly és vicces elemzésfélét is közzétett Orbán Viktor tusványosi beszédéről. Szerinte Orbán Viktor beszélt világrendszerváltásról, új világrendről, háborúról, békéről, csak épp annak az országnak a problémáiról nem, amelynek vezetésével megbízták.

Magyar Péter utána felsorolta, miről nem beszélt

Magyar Péter szerint a miniszterelnök nem beszélt „a széteső egészségügyről, a klímaberendezések hiányában elmaradó gyermekműtétekről és létfontosságú kezelésekről. Nem beszélt a szétvert oktatásról, a tanár-, orvos- és ápolóhiányról. Nem szólt a 60 %-os élelmiszerinflációról, a kiürülő magyar vidékről, a Nyugat-Európába menekült majd’ egymillió honfitársunkról. Nem tartotta fontosnak, hogy szóljon a 3 millió létminimum alatt élőhöz. Nem foglalkozott a széthulló közszolgáltatásokkal, a leálló MÁV-val.

És érthető módon nem hirdetett harcot a saját családját éltető, mindent átható korrupció ellen se.

A Tisza Párt elnöke szerint beszélt pár szót a demográfiai helyzetről, de itt is

„csak hagymázas álmokat kergetett és épp csak a valóságot nem említette”

, miszerint az ő 14 év kormányzásának köszönhetően soha ilyen kevés gyermek nem született Magyarországon, mint idén – tette hozzá.

Világrendszerváltás, latte avokádó, konnektivitás

Véleménye szerint itt tart most Orbán Viktor. A magyar emberek legkésőbb 650 nap múlva új vezetőt és irányt választanak, majd megkérdezte, mi is az a latte avokádó, amiről a miniszterelnök említést tett. 

Orbán Viktor szerint a stratégia végrehajtása 20–25 év, így „nem mi fogjuk befejezni”, ezért meg kell szervezni a politikai utánpótlást: arra kell készülni, hogy a liberális oldal a következő időszakban is a betagozódás pártján áll majd a szuverenitás helyett, ezért a slim fit szerkós, latte-avokádós, mindenmentes öntetszelgő politikusok helyett két lábbal a földön álló, vagány, nemzeti érzelmű, bátor fiatalokra lesz szükség a stratégia végrehajtásához. A toborzást most kell elkezdeni – jelentette ki végszóként Orbán Viktor.

 

 

 

Orbán Viktor konfabulál

Magyar Péter még szombati bejegyzésében arról írt, hogy a miniszterelnök Magyarország demográfiai fenntarthatóságáról álmodozott, „miközben a totálisan téves politikájuknak köszönhetően soha nem született ilyen kevés magyar gyermek. Arról is értekezett, hogy rövidesen radikálisan csökkentik az államadósságot, miközben csúcson van a magyar adósság és most épp kínai giga hitellel zálogosítják el a gyerekeink és unokáink jövőjét” – tette hozzá.

Mint mondta, a miniszterelnök arról „konfabulált, hogy Brüsszelben bevezették a 3 T világát (tilt, tűr, támogat), miközben Orbán Viktor Magyarországán a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét egy percre sem hagyják felszólalni “köz”televízióban, ezzel semmibe véve 1.352.000 magyar ember politikai akaratát – írta még szombati bejegyzésében Magyar Péter.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter Facebook oldala)