A Magyar Orvosi Kamara nem kér Pintér felvetéséből

A belügyminiszter munkaértekezletén komoly felvetésként hozta fel, hogy hogy a béremelés harmadik lépcsőjét megkapja az ágazat, de differenciáltan. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) ezt nem fogadja el.

2022. június 17., 13:37

Szerző:

Pintér Sándor miniszter munkaértekezletén komoly felvetésként hangzott el, hogy a béremelés harmadik lépcsőjét megkapja az ágazat, de ez differenciáltan kerül kiosztásra. A MOK nem fogadja el a béremelés menetének megváltoztatását – közölte a MOK közleményében

A miniszterelnökkel kötött bérmegállapodás minden orvost feltétel nélkül megillető alapbéremelés, amely törvényben rögzített.

Zártkörű eligazítást tartott Pintér Sándor belügyminiszter az egészségügy középvezetőinek, amelyen többek között kiderült, hogy a humánszférában már annak is lehet örülni, ha nem lesz elvonás. Pintér az eligazításon arról beszélt, hogy az orvosi bérek jövő évi tíz százalékos emelését az intézményvezetők fogják szétosztani teljesítményarányosan.

(Kiemelt kép fotó: MTI | Szigetváry Zsolt)

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor aláírta az Európai Tanács (EiT) csúcstalálkozót lezáró dokumentumot, ami szembe megy a Fidesz-KDNP azon határozatával, amit el akarnak fogadtatni az EU jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán.