Alaposan összeverték a forintot

Nagyot gyengült hétfőn a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

2022. november 14., 19:19

Szerző:

Az eurót este fél hétkor 410,02 forinton jegyezték, míg 12 órával korábban, reggel fél hétkor még 404,01 forinton állt a jegyzés, ami másfél százalékos forintgyengülésnek felel meg.

A dollár jegyzése a 396,57 forintra ment fel 391,98 forintról, a svájci franké pedig 420,79 forintra 413,70-ről, ami a forint 1,2 és 1,7 százalékos gyengülésének felel meg.

Hétfő esti jegyzésén a forint 0,1 százalékkal áll gyengébben a hó eleji kezdéshez képest az euróval, 4,3 százalékkal erősebben a dollárral, és 1,7 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta a forint 11 százalékot gyengült az euró, 22 százalékot a dollár, és 18 százalékot a svájci frank ellenében.

(Kiemelt kép: A megújított húszezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

15:29

Petíciót adtak át a szervezett tanárok szombaton délután a Belügyminisztériumnak a követeléseikről, ezek után pedig a Kossuth térre vonulna tüntetni. Az akcióval folytatódik a pedagógusok egész éves tiltakozáshulláma, amelynek eddigi csúcspontja az október 23-i tömegtüntetés volt.

14:03

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését – emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.

Halálra gázolt egy embert egy InterCity vonat Székesfehérvárnál, ezért pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Sárszentmihály között  – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.