Balesetek tömege bénítja meg az M1-es autópályát

Egy óra alatt öt baleset is történt szombat reggel az M1-es autópályán, ahol összesen tizenöt autó rohant egymásba több különböző szakaszon: Hegyeshalom irányába a 25-ös, a 100-as, a 115-ös és a 130-as kilométernél is történt ütközés - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az MTI-vel.

2023. január 7., 12:22

Szerző:

Azt írták, hogy Herceghalom közelében négy autó rohant egymásba a nagy forgalomban az M1-esen, majd a baleset miatt kialakult torlódásban másik két autó is ütközött.

Bőny közelében három autó ütközött, Győr közelében szintén három autó karambolozott, ahogy Ikrénynél is - tették hozzá.
Információik szerint egyik balesetben sem sérült meg senki, viszont több kilométeres torlódásokra kell készülni.

Közölték azt is, hogy az ünnepek után érezhetően erősödik a forgalom a gyorsforgalmi utakon, keleti irányból nyugatra.

A jelentős tranzitforgalom miatt a következő napokban az M3-as és az M5-ös autópályán Budapest irányába, az M1-esen Hegyeshalom felé kell lassabb haladással, hosszabb menetidővel számolni.

Mindenkit arra kértek, tájékozódjon indulás előtt az aktuális forgalmi helyzetről és számoljon nagyobb menetidővel, valamint közlekedjen óvatosan, fokozott figyelemmel.

(Kiemelt képünk illusztráció: Az M1-es autópálya. Fotó: Jászai Csaba / MTI)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.