Peterhansel balesetet szenvedett, feladta a Dakar-ralit

Stéphane Peterhansel feladta a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-ralit, miután a hatodik szakaszon balesetet szenvedett, navigátora Edouard Boulanger pedig megsérült.

2023. január 6., 15:10

Szerző:

A hybrid Audit kormányzó 57 éves Peterhansellel a gyorsasági szakasz 212. kilométerénél történt a baleset. A 14-szeres Dakar-győztes és ezzel rekorder pilóta akkor az élen állt. Boulanger-t hátfájdalmai miatt helikopterrel a burajdahi kórházba szállította a verseny egészségügyi szolgálata.

A francia kettős a csütörtöki ötödik szakaszt követően második volt összetettben a címvédő katari Nasszer al-Attijahtól 22:36 perccel elmaradva.

Az ugyancsak Audival versenyző spanyol Carlos Sainz, aki összesítésben negyedikként kezdte a hatodik szakaszt, ugyanazon a helyen szintén balesetet szenvedett, de ő és navigátora is sértetlenül úszta meg a bukást. A szervezők közlése szerint a páros igyekszik megjavítani az autót, hogy tovább haladhasson.

(Kiemelt képünk: Az Audival versenyző francia Stéphane Peterhansel és honfitárs navigátora, Edouard Boulanger a szaúd-arábiai Dakar-rali 4., Ha'il és Ha'il közötti 574 kilométeres szakaszán 2023. január 4-én. MTI/EPA/Dakar Press Team/Andrew Eaton)