Peterhansel balesetet szenvedett, feladta a Dakar-ralit

Stéphane Peterhansel feladta a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-ralit, miután a hatodik szakaszon balesetet szenvedett, navigátora Edouard Boulanger pedig megsérült.

2023. január 6., 15:10

Szerző:

A hybrid Audit kormányzó 57 éves Peterhansellel a gyorsasági szakasz 212. kilométerénél történt a baleset. A 14-szeres Dakar-győztes és ezzel rekorder pilóta akkor az élen állt. Boulanger-t hátfájdalmai miatt helikopterrel a burajdahi kórházba szállította a verseny egészségügyi szolgálata.

A francia kettős a csütörtöki ötödik szakaszt követően második volt összetettben a címvédő katari Nasszer al-Attijahtól 22:36 perccel elmaradva.

Az ugyancsak Audival versenyző spanyol Carlos Sainz, aki összesítésben negyedikként kezdte a hatodik szakaszt, ugyanazon a helyen szintén balesetet szenvedett, de ő és navigátora is sértetlenül úszta meg a bukást. A szervezők közlése szerint a páros igyekszik megjavítani az autót, hogy tovább haladhasson.

(Kiemelt képünk: Az Audival versenyző francia Stéphane Peterhansel és honfitárs navigátora, Edouard Boulanger a szaúd-arábiai Dakar-rali 4., Ha'il és Ha'il közötti 574 kilométeres szakaszán 2023. január 4-én. MTI/EPA/Dakar Press Team/Andrew Eaton)

Tegnap 17:29

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát.