Luxusautók parkolnak a budai gimnázium udvarán

A budai Szent Margit Gimnázium felújított parkjának egy része parkolóvá alakult.

2023. szeptember 14., 10:43

Szerző:

A Telex olvasója vette észre, hogy a budai Szent Margit Gimnázium felújított parkjának egy része parkolóvá alakult, ahol luxusautókkal osztoznak az ott tollasozó diákok. A portál megkereste az iskola igazgatóját és a szomszédos irodaházzal, a Ménesi Office Centerrel is felvette a kapcsolatot, de nem kapott érdemi választ arra vonatkozóan, hogy kik használják a területet. 

A járművek márkájából és típusából kiindulva – zömében BMW-k és Audik – a portál olvasója arra következtet, hogy nem a gimnázium dolgozói parkolnak az udvaron, és hozzátette: az érintett kertrészt a felújítás után alakították át parkból parkolóvá, érdekes módon éppen akkor, amikor a Ménesi út oda eső szakaszán fizetős lett a parkolás.

A gimnázium igazgatója, Vízhányó Zsolt újságírói kérdésre azt mondta, nem vizsgálhatja, ki milyen autóval jár a tantestületből, arra viszont nem válaszolt, hogy kik használhatják parkolásra az iskola kertjét. Nádor Balázs, az iskola ingatlanán helyiséget bérlő EFEB Felnőttoktatási Központ Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: ők három parkolóhelyet kapnak a Szent Margit Gimnáziumtól lassan húsz éve.

A Telex olvasója egy telefonbeszélgetést is elkapott az egyik beparkoló autó sofőrjétől, miszerint „az irodaház kapuja valamiért nem nyílik, de sebaj, kinyitja a gimi kapuját” – idézi a portál. 

 

 

 (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Dimitris Chapsoulas Pexels)