A Lupa-sziget közelében akarta vízbe fojtani magát egy nő, a kutyája is vele volt

A Lupa-sziget közelében próbált véget vetni az életének egy középkorú nő, a kistermetű kutyája is vele volt. 

2024. augusztus 12., 10:30

Szerző:

Sokkoló dologról számolt be közösségi oldalán a Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet. Mint írják szombat délután a Duna budakalászi szakaszán, a Lupa-sziget közelében egy középkorú nő a SUP-járól próbálta magát és kutyáját a vízbe fojtani. A bejegyzés tanúsága szerint a közeli hajótároló munkatársai, valamint a közterület-felügyelet és a BRFK Dunai Vízirendészet közös hajós járőrei időben közbeléptek, így sikerült megakadályozni a tragédiát.

Mentőmellény nélkül 

A posztban azt írta a III. kerületi közterület-felügyelet, hogy őket a budakalászi Silver Dock hajótároló munkatársa értesítette, 2024. augusztus 10-én délután. A közlés szerint egy középkorú nő mentőmellény nélkül, egy kis termetű kutyával a SUP-ján tartózkodott, és láthatóan többször szándékosan nyomta le a saját fejét a víz alá, ami öngyilkossági kísérletre utalt.

Gyorsan érkezett a segítség

A hajós járőrök ezt követően azonnal a helyszínre siettek, mire megérkeztek, a zavart, kétségbeesett nő már a parton volt, és összeroskadva zokogott, a jelek szerint magában és kutyájában is kárt akart tenni. A Silver Dock munkatársa segítette ki a nőt a vízből. A mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, és az elsődleges vizsgálatok után kórházba szállították a hölgyet.

Tragédia Ozorán 

Amint arról lapunk is beszámolt a napokban szörnyű tragédia történt az Ozora fesztiválon. Egy résztvevő ugyanis a tábortűzbe ugrott, nem sokkal később pedig belehalt a sérüléseibe. A szervezők azt mondják, egy Szingapúrból érkezett résztvevő az áldozat, továbbá hozzátették, legjobb tudomásuk szerint öngyilkosságról van szó. Mint mondják a bizonsági-és mentős kollégák azonnal a helyszínre érkeztek, hogy segítsenek a fesztiválozónak. 

Napokig küzdöttek az életéért az orvosok, de sajnos nem tudták megmenteni. A tűz körül 2 méteres vaskerítés van, azon képtelenség véletlenül beesni, de még bemászni is szinte lehetetlen

– írták, továbbá hozzátették, több mint tíz évvel ezelőtt is történt egy hasonló eset a fesztiválon, akkor azonban sikerült megmenteni a tűzbe ugró személy életét. A tűzet körülvevő kerítést egyébként ezután építették. A szervezők őszinte részvétüket fejezték ki a hozzátartozóknak. 

Tavaly egy belga nő halt meg 

Ozorán egyébként sajnálatos módon tavaly is történt tragédia, akkor egy 34 éves belga nő holttestét találták meg a fesztiválozók. A rendőrségre akkor augusztus 6-án érkezett jelzés arról, hogy az Igar-Dádpusztán lévő fesztivál fás-bokros területén egy nő holttestére bukkantak. A tragikus eset után nem sokkal a Blikk ugyanis biztos forrásból megtudta, hogy a nő önkezével vetett véget az életének, a fesztivál erdős részén akasztotta fel magát. Az informátor állítása szerint a nő egy 4-5 fős baráti társasággal érkezett, együtt sátoroztak, majd a nő a halála előtti éjszakán magára hagyta a barátait és az erdős részre ment, ahol aztán végzett magával. A teol.hu akkor azt írta, hogy a nő depresszióval küzdött már egy ideje, a barátok pedig abban bízva vitték el a fesztiválra, hogy majd kibillen ebből az állapotból. 

Van segítség 

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Wikipédia)