Hullott a lovagkereszt és érdemkereszt a fideszes polgármesterekre és kormányközeli személyekre augusztus 20. alkalmából

2019. augusztus 17., 16:52

Szerző:

Még mindig nem nyilvános az Emberi Erőforrások Minisztériuma listáján kívül, hogy augusztus 20-a alkalmából pontosan kik kaptak állami kitüntetést. Az is csak Facebook-posztokból derült ki, hogy néhány fideszes polgármestert, illetve kormányközeli személyt is elismertek. A 444 összesítette ezeket.

Azt már tegnap lehetett tudni, hogy Orbán Viktor javaslatára az államfő kitüntette Érd buzizó és polgármesterként a kormánypártoknak kampányoló városvezetőjét, T. Mészáros Andrást.

 

Azt a Magyar Narancs szúrta ki, hogy Gyula polgármestere, Görgényi Ernő is kitüntetést vehetett át. Róla épp pár napja írta meg a lap, hogy a város korábbi alpolgármestere, a Fideszből kizárt Galbács Mihály gyakorlatilag felnyomta őt a Fidesz felső vezetésénél az állítva, hogy Görgényi túlságosan szoros kapcsolatban áll egy helyi, a várostól számos megbízást elnyerő üzleti körrel.

 

Tamás Barnabás, Putnok polgármestere egy lovagkereszttel lett gazdagabb. Ő tavaly a parlamenti választások előtt a környékbeli polgármestereknek az alábbiakat mondta: – Gyurcsányt a seggem egyik felére, Vonát meg a másik felére rajzoltatom és hagyom, hogy rugdossák. Maximum fájni fog, de megéri, mert oda valók. A Fidesz nyer, mert azzal azért tisztában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony szopni fogunk. Lófaszt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat – fogalmazott a város vezetője.

 

Szintén Tamás Barnabás volt az, aki egy október 23-i ünnepi beszédben amiatt aggódott, hogy a választók esetleg a guillotine alá valókat választják meg.

– Tudjuk nagyon jól, hogy választások jönnek, választások mennek. Nem mindig gondolkodik helyesen a  választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá. Ma viszont bízom abban, hogy a tavasszal úgy fog dönteni a magyarság, a magyar nép, hogy újra megkapja a lehetőséget az a konzervatív kormányzat, amely a jelen pillanatban is előre viszi ezt az országot – állapította meg.

Bere Károly, Füzesgyarmat polgármesterének, illetve Farkas Sándor, Verpelét polgármesterének is jutott elismerés. Ahogy Lovass Tibornak is, igaz, ő nem polgármesterként kapta a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést. Ő nemrég azzal került be a hírekbe, hogy miután Szombathelyen a Fidesz és a párt polgármestere, Puskás Tivadar a városi közgyűlésben elveszítette a többségét, a helyi ellenzék azonnal leváltotta a Szombathelyi Médiacentrum éléről Lovass Tibort azzal az indokkal, hogy az irányítása alatt elfogult volt a városi televízió.

Speidl Blanka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója Gulyás Gergelytől a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át. A közmédia rendszeres szakértőjeként bőszen hangoztatja, hogy a migráció milyen veszélyes, ahogy a migránsok is azok.

Szőnyi Kingát, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnökét is kitüntették. Róla a 444 ír egy rövid történetet, Szőnyi Kinga az Országgyűlés Kulturális bizottsága Női Méltóságért Albizottságának vendége volt 2017-ben. Prezentációja egy technikai átállás miatt nehézkesen indult, de beszéde végén szabadkozva megjegyezte, hogy legközelebb férfi technikust hoznak.

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.