Löszfal zárta el Ausztriát a magyar vonatok elől

Löszfalomlás miatt kedd este Ausztriában Királyhida és Pándorfalu (Bruck an der Leitha és Parndorf), illetve Nezsider (Neusiedl am See) között leállították a vonatforgalmat, így változások léptek életbe az Ausztria és Magyarország közötti szakaszon.

2023. június 7., 07:18

Szerző:

A Mávinform tájékoztatása alapján Magyarország és Ausztria (Hegyeshalom és Bécs) között a nemzetközi távolsági és regionális vasúti közlekedésben vonatkimaradásokra, pótlóbuszos átszállásra, kerülő útvonalon közlekedő vonatokra kell számítani, az eljutási idő akár több órával is megnőhet kedd estétől. 

Érdemes tájékozódni az osztrák vasút (ÖBB) honlapján.

A viharos időjárás okozta akadály, löszfalomlás miatt a osztrák vasút kedd esti közleménye szerint legalább szerda reggelig pótlóbuszokat állít forgalomba a két érintett szakaszon. Hegyeshalom és Pándorfalu között ingajáratban motorvonat közlekedik. 

Kedd este a Magyarországról Ausztria felé induló vonatok többsége csak Hegyeshalomig közlekedik, és vonatkimaradásokra is számítani kell.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI/Czeglédi Zsolt)

Tegnap 20:59

Elutasította a Vállalkozásfejlesztési Bizottság Balassa Péter képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét. Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáért a Jobbik politikusa törvényjavaslatot nyújtott be. A bizottságban kétharmados többségben vannak a fideszesek.