LMP: A kormány irtózik a zöld megoldásoktól

Közleményben reagáltak Gulyás Gergely szombati bejelentésére.

2022. július 30., 12:55

Szerző:

A mai kormányinfó újra bizonyította, hogy a Fidesz egyszerűen irtózik a zöld megoldásoktól  közölte az LMP Gulyás Gergely mai, benzinárstopról szóló bejelentésére reagálva az LMP az MTI-vel. A párt hangsúlyozta, „miközben korlátozzák a benzinárstopot, továbbra sem hajlandóak még csak érdemben reagálni sem az LMP klímabérlet javaslatára, melynek értelmében az energiaválság idején egy egységes 5000 forintos bérlettel lehetne minden tömegközlekedési eszközt használni.”

Az LMP hónapok óta követeli ennek bevezetését, szerintük pedig ha erre sor került volna, akkor most „vélhetően nem kellene a kőolajból meglévő tartalékokat felélni.”

Hozzátették: álláspontjuk szerint a kormány „elhibázott 12 éves politikájának következménye”, hogy az ország ennyire kitett a fosszilis energiahordozóknak, hogy ennyire súlyosan érint minket az energiaválság, és hogy a vészhelyzetben nem tudnak mást tenni, mint újraindítani a szennyező Mátrai Erőművet és kivágni a fákat.

„Az elpazarolt 12 évnél is nagyobb bűn, hogy még most, az energiaválság idején sem hajlandóak beismerni a tévedésüket, még most sem hajlandóak tudomást venni sem a zöld fordulat szükségességéről: ezt bizonyítja, hogy a jövő évi költségvetés egy forinttal sem költ többet energiahatékonyságra vagy megújuló energiára, mint az idei” – zárult a párt reakciója.

(Kiemelt kép: Egy férfi autót tankol egy benzinkúton a lengyelországi Krakkóban 2022. április 8-án. Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via AFP)