Újabb volt LMP-s állt át és lett a Fidesz-KDNP jelöltje

2019. szeptember 3., 09:48

Szerző:

Augusztus közepén kilépett az LMP-ből, szeptember másodikán pedig már a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő-jelöltjeként jelentették be Tempfli Józsefet. A politikus a XIII. kerületben indul a kormánypártok jelöltjeként – tudta meg az Azonnali. Tempfli József fordulatát a valasztas.hu-n található adatok is megerősítik.

Alig pár napja derült ki, hogy Budakeszin ugyancsak egy az LMP-t augusztusban elhagyó önkormányzati képviselő, Ligetiné Komáromi Gabriella a kormánypártok jelöltje. Ligetiné és Tempfli jelenleg is önkormányzati képviselő, és az Azonnali azt írja, hogy mindketten 2014-ben az LMP kompenzációs listájáról jutottak be a testületekbe.

A lap hozzáteszi, hogy Angyalföldön hagyományosan erős az MSZP, így az egyelőre kérdés, hogy Tempfli Józsefnek mennyi esélye van a kerületben egyéni jelöltként. A 7. számú egyéni választókerületben, ahol ő is indul, az MSZP-s Karácsonyi Zoltán lesz az ellenfele, aki 2014-ben 58 százalékkal nyerte a választást.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.