LMP: a kormány nem gondoskodik a bentlakásos intézményben élőkről

Az LMP szerint a kormány nem garantálja a szociális ellátórendszerre szoruló, bentlakásos intézményben élő emberek biztonságát.

2022. december 6., 11:25

Szerző:

Hohn Krisztina, az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szociális bentlakásos intézményekben élők közül sokan nem lehetnek biztosak abban, hogy a jövőben is lesz „otthonuk,” hogy az intézmény ki tudja-e fizetni a rezsiszámlákat. A kormány pedig ahelyett, hogy segítené őket, csak egy kormányrendeletet „tett a csizmájukba,” amely szerint „nem kell megfelelő feltételeket biztosítani, hogy működhessenek.”

Az LMP szerint mindenféle szociális ellátás finanszírozható lenne, ha Orbán Viktor miniszterelnök elfogadná végre, hogy a globális minimumadóra szükség van, mert Magyarország mostanra a „multik adóparadicsoma” lett.

Az ellenzéki párt ezért azt javasolja, hogy kétkulcsos legyen a társasági adó: 500 millió forint bevétel alatt maradjon 9 százalék, afelett pedig 25 százalék legyen az adókulcs – közölte Hohn Krisztina.

(Kiemelt képünk: Hohn Krisztina, az LMP képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 21-én. Fotó: MTI/Kovács Attila)

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.