LMP: a kormány nem gondoskodik a bentlakásos intézményben élőkről

Az LMP szerint a kormány nem garantálja a szociális ellátórendszerre szoruló, bentlakásos intézményben élő emberek biztonságát.

2022. december 6., 11:25

Szerző:

Hohn Krisztina, az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szociális bentlakásos intézményekben élők közül sokan nem lehetnek biztosak abban, hogy a jövőben is lesz „otthonuk,” hogy az intézmény ki tudja-e fizetni a rezsiszámlákat. A kormány pedig ahelyett, hogy segítené őket, csak egy kormányrendeletet „tett a csizmájukba,” amely szerint „nem kell megfelelő feltételeket biztosítani, hogy működhessenek.”

Az LMP szerint mindenféle szociális ellátás finanszírozható lenne, ha Orbán Viktor miniszterelnök elfogadná végre, hogy a globális minimumadóra szükség van, mert Magyarország mostanra a „multik adóparadicsoma” lett.

Az ellenzéki párt ezért azt javasolja, hogy kétkulcsos legyen a társasági adó: 500 millió forint bevétel alatt maradjon 9 százalék, afelett pedig 25 százalék legyen az adókulcs – közölte Hohn Krisztina.

(Kiemelt képünk: Hohn Krisztina, az LMP képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 21-én. Fotó: MTI/Kovács Attila)

08:23

Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! - olvasható Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap esti Facebook-bejegyzésében, amelyet a Védelmi Tanács ülése után adott közre.