Leütötte utastársát a 9-es buszon, mert nem viselt maszkot

A tettes ellen súlyos testi sértés, a sértett ellen pedig a maszkviselési szabályok megsértése miatt indított eljárást a rendőrség.

2021. március 27., 16:25

Szerző:

Leütötte utastársát egy férfi még pénteken a fővárosban, a 9-es buszon, mert nem viselt maszkot. A férfi előtte többször figyelmeztette a másikat, hogy vegyen fel maszkot, de ő erre nem volt hajlandó.

A hangoskodásra felfigyelő buszsofőr félreállt a busszal a Kiscelli utcai és a Tímár utcai megálló között, majd kihívta a rendőrséget és a mentőket – írta a Bors az incidensről.

A rendőrség közlése szerint mindkét résztvevő ellen eljárás indult. Az egyiknek a maszkviselési szabályok megsértése és közérdekű üzem megzavarása miatt, míg a másiknak súlyos testi sértés kísérletéért kell felelnie.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Dimény András)

 

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.