Lemondott a médiahatóság elnöke, így a jelenlegi kormánytöbbség választhat utódot kilenc évre

Karas Monika új szakmai kihívások keresésével indokolta lemondását.

2021. október 15., 18:50

Szerző:

Október 31-ei hatállyal lemondott posztjáról Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, egyben a Médiatanács elnöke – értesült róla a 24.hu.

A NMHH Kommunikációs Igazgatósága péntek délután megerősítette a hírt a portálnak, amelyben azt írták, hogy az elnök a lemondását „új szakmai kihívások keresésével indokolta”. Kinevezése eredetileg 2022 szeptemberében járt volna le. A lemondása viszont megnyitotta a lehetőséget, hogy a jelenlegi kormánytöbbség döntsön az új elnökről, akinek a posztja kilenc évre szól.

(Kiemelt kép: Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke és Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora kezet fog, miután támogatási megállapodást írtak alá az NMHH hírközlési laborjának átadóünnepségén Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Híradó Tanszékén 2021. szeptember 22-én. Hírközlési labort adományozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának. Ez a tizenhetedik, az NMHH által támogatott labor, de az első, ahol nem polgári célra szánt hírközlési eszközt adnak át. fotó: MTI/Illyés Tibor)