Felesége botránya után lemondott a fideszes Végh László

A helyi pártszervezetet azonban továbbra is ő vezeti majd. 

2021. szeptember 15., 21:32

Szerző:

Végh László azután mondott le posztjáról, hogy feleségéről, Szabó Krisztináról kiderült: hamis érettségivel vezette a sümegi kistérséghez tartozó járóbeteg szakellátást, írja az ugytudjuk.hu. Az ügy egyik érdekessége, hogy a sümegi kistérség korábbi vezetője maga emelte meg még márciusban felesége díjazását 1,6 millió forintra, pedig már akkor is tudható volt róla, hogy megfelelő végzettség nélkül irányítja a járóbeteg szakellátást. 

Szabó Krisztina, miután lemondott posztjáról, hosszasan magyarázkodott az ügy miatt. Véleménye szerint ő hozta vissza a csőd széléről a térség szakellátását, és távozása után többen is felmondtak a szakemberek közöl. A sümegi térség ellenzéki képviselőjét hazugnak is nevezte és azt írta, hogy neki köszönhető majd, ha újabb problémák fognak felmerülni az ellátásban.

Sümegen más botrányos ügyek is napvilágot láttak. Még júliusban derült ki, hogy maga a Pénzügyminisztérium követelt vissza 120 millió forintot a várostól, amiért súlyos jogsértéseket állapítottak meg uniós támogatásból épülő beruházásoknál. A sümegi képviselőtestület ennek ellenére továbbra is kiállt Végh mellett. A térség ellenzéki képviselője azonban azt állítja, Végh lemondása egy beismerő vallomás a botrányok következtében. 

(Kiemelt kép: 168 logó)