Lázár János bekeményít

Amellett, hogy végső soron akár a trafikos koncessziós joga is veszélybe kerül, ha 18 év alatti fiatalnak ad el cigarettát, Lázár János esti javaslata azt is kimondja: ott is lehet trafik, ahol legalább négyezer munkavállalót lehet elszállásolni egyszerre.

 

2023. november 22., 10:35

Szerző:

Lázár János építési és közlekedési miniszter kedd este benyújtotta a parlamentnek a javaslatát: e szerint a büntetési tételek valóban szigorúak lennének. Az első vétség esetén egymillió forint a büntetés, aztán minden újabb eset után az előző 150 százaléka, de legfeljebb tízmillió forint – írta meg az atv.hu.

A javaslat megerősíti, amiről Lázár János már nyilatkozott a csatorna kérdésére: nem pályázhat új trafikengedélyért olyan személy, aki a megelőző tíz évben bizonyítottan kiskorúaknak adott el dohányterméket.

Érdekesség, hogy Lázár János javaslata kimondja: ha egy olyan létesítményről van szó, ami körül van zárva, és egyszerre legalább négyezer munkavállaló elszállásolására alkalmas, ott is lehet trafik, azaz nem csak a nemzeti dohányboltokban.

(Kiemelt képünk: Lázár János Hivatalos Facebook-oldala)