Lázár János és Márki-Zay Péter fegyverszünetet kötöttek

Közös sajtótájékoztatót tartott hódmezővásárhelyi politikus.

2022. május 3., 17:13

Szerző:

Lázár János munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Pétert, a két órás megbeszélés után közös sajtótájékoztatót tartottak, amin az is kiderült, hogy négy év után fegyverszünetet kötött a két politikus egymással, a harc pedig április 3-án befejeződött. 

„A mai napon fegyverszünetet kötöttünk négy év után, de nem azért, hogy személyesen jobban érezzük magunkat. Mindketten jó harcosnak tartjuk magunkat, de most az a cél, hogy az itt élők békében tudjanak élni. Megállapodtunk néhány kérdésben”

– mondta Lázár János. A fegyverszünet egyedüli célja szerinte az, hogy a hódmezővásárhelyieknek jobb legyen, és az ott élők nagyobb békében, jobb körülmények között tudjanak élni.

Márki-Zay Péter elismerte, hogy kettejük harca április 3-án befejeződött, „nem egyforma megelégedettségünkre”. Viszont ez a megbeszélés, most nem a harcról szólt, hanem, hogy hogyan tudják közösen képviselni Hódmezővásárhely érdekeit:

  • Modern városok program - 100 hektáros ipari park fejlesztése
  • 117 kilométeres kerékpárút- és mezőgazdaságiút-hálózat fejlesztése (kisajátítás lesz, minimális lesz csak a késés), kerékpárút épül a tiszai gáton
  • iskolafelújítási program kormányzati segítséggel
  • a fegyverszünet része, hogy a városi kórház felújítását mindketten támogatják.

Kérdésre válaszolva, mely szerint megszűnik-e a politikai alapú pénzosztogatás a településeknél, Lázár János elmondta, a kérdést sem érti, de igaz, hogy 2018 óta városukban polgárháborús állapot volt, ami most megszűnik.

„Nagyon szeretném, ha mindenütt az országban lennének hasonló megbeszélések”

– mondta Márki-Zay Péter, aki szerint „ez nem Lázár Jánoson fog múlni”.

A két politikus ezután rendszeresen össze fog ülni, hogy más városok is példát vegyenek kettejük együttműködéséről.

Márki-Zaynak feltették a kérdést, hogy beszélt-e a választás óta Gyurcsány Ferenccel, amire elmondta, hogy nem, de figyelve a volt miniszterelnök nyilatkozatait, igény sem volt erre - Lázár János erre közbeszólt, hogy a maga részéről sem. Márki-Zay kiemelte, hogy szabadidejében kampányolt, ezért a Hódmezővásárhely emiatt nem szenvedett kárt. 

Kettejük tájékoztatójához Orbán Viktor előzetesen gratulált, emiatt pedig Márki-Zay Péter is optimista.

(Kiemelt képünk: képernyőfotó)

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.