Lánczi Tamás még hivatalba sem lépett, de már ellenségképet rajzol

A Szuverenitásvédelmi Hivatal február elsejétől munkába lépő elnöke szerint nem ismétlődhet meg 2022.

2024. január 6., 12:47

Szerző:

Erről is beszélt a Facebook-oldalán megosztott videójában Lánczi Tamás. Egyúttal kiemelte: az általa vezetendő szervezet nem hatóság, hanem hivatal, így nem nyomoz és nem szankcionál.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal elsődleges feladata az, hogy vizsgálatokat folytasson le, kutasson és feltárja azokat a kockázatokat, amelyek a magyar szuverenitásra leselkednek, és lehetőség szerint megtegyen mindent, hogy ezeket a veszélyeket elhárítsa – közölte Lánczi.

A hamarosan hivatalába lépő elnök a legfontosabb feladatnak a júniusban tartandó európai parlamenti, valamint önkormányzati választásokra való felkészülést nevezte meg. Emlékeztetett arra, hogy a 2022-es országgyűlési választás után napvilágra került, hogy milyen befolyásolásai kísérletek történtek.

„A hivatal első feladata lesz, hogy megakadályozza, hogy ilyen még egyszer előforduljon” – jelentette ki határozottan, vagyis „2022 nem ismétlődhet meg” – idézi az elnöki gondolatokat a 24.hu.

Szerinte „a demokratikus akaratképzést eltérítik a külső erők attól, ahogy azt egyébként az adott állam jogszabályai előírják”.

Vallja, hogy „manipulálják a közbeszédet, civil szervezetek mögé bújva külföldi aktorok politikát csinálnak vagy politikát próbálnak csinálni, korlátozzák a közbeszédet. Hosszasan lehetne még sorolni azokat a negatív tendenciákat, amelyek Magyarországon is jelen voltak és külföldön is megfigyelhetők”.

(Kiemelt kép: a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke, Lánczi Tamás. Forrás: 444 FB-oldal) 

Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videonyilatkozatában, emlékeztetve arra, hogy a bíróság csütörtökön döntést hozott „Gyurcsány Ferenc politikusának" az ügyében.

Miközben egy év alatt 409 szervátültetés történt idehaza, 536 új beteg került várólistára, amelyen már január elsején is 1255 páciens neve szerepelt – mondta az InfoRádióban az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója.