Lánczi Tamás még hivatalba sem lépett, de már ellenségképet rajzol

A Szuverenitásvédelmi Hivatal február elsejétől munkába lépő elnöke szerint nem ismétlődhet meg 2022.

2024. január 6., 12:47

Szerző:

Erről is beszélt a Facebook-oldalán megosztott videójában Lánczi Tamás. Egyúttal kiemelte: az általa vezetendő szervezet nem hatóság, hanem hivatal, így nem nyomoz és nem szankcionál.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal elsődleges feladata az, hogy vizsgálatokat folytasson le, kutasson és feltárja azokat a kockázatokat, amelyek a magyar szuverenitásra leselkednek, és lehetőség szerint megtegyen mindent, hogy ezeket a veszélyeket elhárítsa – közölte Lánczi.

A hamarosan hivatalába lépő elnök a legfontosabb feladatnak a júniusban tartandó európai parlamenti, valamint önkormányzati választásokra való felkészülést nevezte meg. Emlékeztetett arra, hogy a 2022-es országgyűlési választás után napvilágra került, hogy milyen befolyásolásai kísérletek történtek.

„A hivatal első feladata lesz, hogy megakadályozza, hogy ilyen még egyszer előforduljon” – jelentette ki határozottan, vagyis „2022 nem ismétlődhet meg” – idézi az elnöki gondolatokat a 24.hu.

Szerinte „a demokratikus akaratképzést eltérítik a külső erők attól, ahogy azt egyébként az adott állam jogszabályai előírják”.

Vallja, hogy „manipulálják a közbeszédet, civil szervezetek mögé bújva külföldi aktorok politikát csinálnak vagy politikát próbálnak csinálni, korlátozzák a közbeszédet. Hosszasan lehetne még sorolni azokat a negatív tendenciákat, amelyek Magyarországon is jelen voltak és külföldön is megfigyelhetők”.

(Kiemelt kép: a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke, Lánczi Tamás. Forrás: 444 FB-oldal)