Lagzi Lajcsit hosszabb ideig küldené börtönbe az ügyészség

 Az Érdi járási Ügyészség az ítélet ellen fellebbezést jelentett be.

2021. szeptember 16., 13:52

Szerző:

Az ügyészség fellebbezést jelentett be egy országosan ismert zenész és társai ellen lopás és vesztegetés miatt született ítélettel szemben, írja az ugyeszseg.hu A Budaörsi Járásbíróságon indult ügyben a tegnap késő délután befejeződött az elsőfokú ítélet kihirdetése. Az Érdi járási Ügyészség az ítélet ellen fellebbezést jelentett be.

Az ügyészi fellebbezés a vád szerint elítélt vádlottak esetében súlyosabb büntetések kiszabására irányult. A teljes egészében, illetve részben felmentett vádlottak esetében pedig a bűnösségük vád szerinti megállapítását és büntetés kiszabását kérte az ügyészség.

 

((Kiemelt kép: Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész nyilatkozik, miután távozott a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. A bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított Galambos Lajos előzetes letartóztatását.
MTI Fotó: Lakatos Péter))

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.