Vége, elkapták: egy 61 éves nő akarta legyilkolni a kutyákat szöges húsokkal a lakótelepen

2020. március 5., 16:54

Szerző:

Dunaszerdahely Nyugat lakótelepén az elmúlt napokban a kutyasétáltatók szögekkel megtűzdelt húsdarabokat találtak. Az esetre tavaly szeptemberben már volt rá példa. Akkor a tettes Dunaszerdahely Kelet lakótelepén is eldobálta a szöges csalikat. A városi rendőrség már akkor próbálta elkapni az elkövetőt, de tavaly nem jártak sikerrel.

Idén az esettel kapcsolatban újabb hasznos információkhoz jutottak.

"Két hete kaptunk bejelentést, hogy a Nyugat lakótelepen ismét szögekkel tűzdelt hús- és szalonnadarabok van szétdobálva. Egy hete megfelelő információk birtokába jutottunk. Megfigyeltünk egy bizonyos személyt, akit március 2-án sikerült elkapnunk. Egy 61 éves dunaszerdahelyi nő az elkövető. Kamerafelvétel van arról, ahogy eldobja a húsokat. A városi rendőrök átnézték a nála lévő kosarat is, amelyben további adagok voltak elkészítve" – tudatta Csiba Tibor városi rendőrparancsnok. 

A nő a tettét azzal magyarázta, hogy

a kutyasétáltatók nem szedik fel a kutyaürüléket, ő pedig így próbált bosszút állni a kutyákon.

Tettével több kutyának okozott sérülést, a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően azonban egyik kutya sem pusztult el. Tavaly 2-3 kutya nyelte le a szöges húst.

Az elkövető ellen állatkínzás szándékos elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult – írta a Bumm.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.