Hősök: így mentették meg egy fuldokló kutya életét a budapesti zsaruk

A kutya hirtelen lett rosszul, a gazdi azonnal kocsiba pattant vele, de a rendőrök segítsége nélkül lehet nem ért volna időben az állatorvoshoz. 

2024. szeptember 1., 16:15

Szerző:

Minderről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) számolt be a közösségi oldalán, posztjukban azt írták a kutya élete a gyors cselekvésen múlott. 

Fuldokolni kezdett a kutya

Nem mindennapi poszot publikált az oldalán a BRFK, a zsaruk ugyanis arról írtak, hogy egy bajba jutott kutyán segítettek. A bejegyzés tanúsága szerint az állat hirtelen fuldokolni kezdett, nem kapott levegőt, így a gazdája azonnal kocsiba ült vele, és elindultak a Fuziovet állatkórház irányába. A rémült gazdi útját azonban piros lámpák sora akadályozta, végül azonban nagy szerencséjére rendőrök álltak meg mellette. 

Ekkor érkezett a segítség. Kollégáink, Antal Anett Barbara r. törzsőrmester és Varga Balázs Károly r. őrmester, éppen a legjobb pillanatban álltak meg a piros lámpánál várakozó gazdi és bajba jutott kutyusa mellett 

– írta a BRFK a posztban, továbbá kiemelték: 

Miután észrevették a nő rémült arckifejezését és az ölében szenvedő ebet, kérdés nélkül tudták, hogy mit kell tenniük. Azonnal engedélyt kértek a megkülönböztető jelzés használatára, valamint arra, hogy mihamarabb kórházba kísérhessék őket. A jóváhagyás megérkezése után autóba be, kék lámpa fel, és indulhatott a kísérés. 

Időben odaértek

A rendőrök gyors intézkedésének hála a gazdi és a rossz bőrben lévő kutyus időben odaért a Budaörsi úti Állatkórházba, ahol aztán az állat szakszerű ellátást kapott. 

Fontosak nekik az állatok 

Az, hogy a rendőrök így reagáltak a fenti helyzetben egyáltalán nem furcsa, ugyanis a közösségi felületükön rendszeresen posztolnak az állatok védelme kapcsán. Nemrég, augusztus 26-án, a kutyák világnapján tettek közzé egy bejegyzést, melyben a Vacak nevű kutyust mutatták be. Vacakot állatkínzás gyanúja miatt „foglalták„ le, a 10 éves ebet nagyon rossz állapotban hozták el Zuglóból. 

Vacakra most kezelések várnak, nagyon sovány, egy picit össze kell, hogy szedje magát, és akkor a szemét is megműtik. Infúziót kapott, az oltások utána jöhetnek. Néhány nap múlva már videót is tudunk mutatni nektek. Vacak konkrétan nem tudott járni, most már vígan szaladgál. Jelenleg egyébként az újpesti Állatmentő Ligánál lakik légkondicionált helyiségben, és már vannak barátai is

– írták akkor a posztban. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)

17:35

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.