Egy furgon 51 fokos rakterében, víz nélkül, kikötve hagyott egy szerencsétlen kutyát egy férfi Újpesten

2020. július 4., 11:48

Szerző:

A BRFK-nak július 3-án reggel jelentette az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat, hogy a IV. kerületben, egy parkolóban hagyott autóban van egy kutya.

A járőrök a helyszínen azt látták, hogy az ebet egy kisteherautó rakterében egy kötéllel kikötötték, amire az állat fel is csavarodott. A kutyának az autóba nem raktak vizet, a tápot pedig nem érte el. Az állatmentők a náluk lévő hőkamerával ellenőrizték az autóban a levegő hőmérsékletét,

ami 51 fok volt,

ezért a rendőrök azonnal kivették a kutyát, megitatták, és az állatmentő liga munkatársának segítségével leolvasták az állat chipjét. Annak adatai szerint nem a teherautó vezetője az eb tulajdonosa.

Az ominózus teherautó:

Fotó: police.hu

A sofőr a helyszínre érkezett és elmondta, hogy barátjától kapta az állatot, nincs, aki vigyázzon rá, ezért 

a kocsi rakterében szokta hagyni, amíg dolgozik.

A 67 éves B. Ferenc Vilmost a rendőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol állatkínzás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi szabadlábon védekezik, a kutyát az állatmentő liga menhelyre vitte – adta hírül a police.hu. 

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.