Kunhalmi Ágnes nagy bejelentést tett

Kunhalmi Ágnes nemcsak nagy bejelentést tett, hanem az összes ellenzéki toposzt is felmondta egy terjedelmes interjúban.

2022. augusztus 29., 12:17

Szerző:

Terjedelmes, szinte minden aktuális témát érintő interjút adott az Indexnek Kunhalmi Ágnes. A szocialista politikus a beszélgetés során bejelentette, hogy biztosan indul az MSZP társelnöki pozíciójáért. 

„...felelősséget érzek az MSZP és a hazai baloldal jövőjéért. A másik, hogy én abban a két évben voltam társelnök, amikor a választásra készültünk, meghatározott keretrendszerben kellett menedzselnünk az MSZP-t, és ezáltal segíteni az egész ellenzéki oldalt. Szeretnék két évig úgy elnök lenni, hogy nem készülünk országgyűlési választásra, hanem el tudjuk végezni a tartalmi munkát is. Az MSZP-nek, a hazai baloldalnak új kihívásokra új válaszokat kell keresnie”

– mondta Kunhalmi Ágnes, aki nem tud róla, hogy a női társelnöki pozícióért lesz-e riválisa a párt tisztújításán. Kunhalmi szerint nincs feszültség közte és a párt prominensei és közte. Korábban Ujhelyi István azzal magyarázta visszalépését, hogy az MSZP erős emberei befeszültek a pártelnöki székért való indulása miatt. 

„Amikor Ujhelyi István azt mondta, hogy elhervadt a szegfű, a tagság ezzel nem értett egyet, tartva attól, hogy az MSZP nélkülözhetetlen baloldali értékei és szervezetei is elveszhetnek. Az említett személyek elégedetlensége azon alapult, hogy látták a tagság jelentős többségének zúgolódását, és ezt fogalmazták meg István irányába”

– fogalmazott Kunhalmi Ujhelyi visszalépésével kapcsolatban. Kunhalmi szerint Ujhelyi „nem vette kellő mértékben figyelembe azt a környezetet, amelyben az MSZP-nek vagy bármelyik ellenzéki pártnak ma politizálnia kell”. A politikus az interjúban arról is beszélt, hogy Ujhelyi Istvánnal szemben ő nem nevezné át az MSZP-t megválasztása esetén, mert úgy véli, hogy a pártnál, amelynek már évek óta vezetője tartalmi problémái vannak. 

Kunhalmi kiemelte, hogy a választások során már bizonyított, mert sikerült egyéni választókerületet is nyerni, valamint  arról is beszélt, hogy miért indul újra és mivel szolgált rá társelnök pozícióra:

„Döntően két okból: az egyik, hogy felelősséget érzek az MSZP és a hazai baloldal jövőjéért. A másik, hogy én abban a két évben voltam társelnök, amikor a választásra készültünk, meghatározott keretrendszerben kellett menedzselnünk az MSZP-t, és ezáltal segíteni az egész ellenzéki oldalt. Szeretnék két évig úgy elnök lenni, hogy nem készülünk országgyűlési választásra, hanem el tudjuk végezni a tartalmi munkát is. Az MSZP-nek, a hazai baloldalnak új kihívásokra új válaszokat kell keresnie”.

Kunhalmi hosszasan beszélt az interjúban arról is, hogy milyen szövetségi és tartalmi politizálásra lenne szüksége az ellenzéknek. 

(Fotó: Merész Márton/168.hu)