Kubatov a Schadl-Völner ügyről: Annyi közöm sincs az egészhez, mint a kanalasgémek anyagcserezavaraihoz

Biztosan nincs félnivalója a Schadl-ügy miatt, ezt nyilatkozta a Mandinernek Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.

2023. március 9., 08:53

Szerző:

Kubatov Gábor a Mandinernek adott interjújában arra a kérdésre, hogy van-e félnivalója, hogy a neve előkerült a Schadl-ügy irataiban egy szakvizsgáztatási kérdéssel összefüggésben, azt válaszolta, hogy:

„Annyi közöm sincs az egészhez, mint a kanalasgémek anyagcserezavaraihoz. A hatóságok végzik a dolgukat, ki fogják deríteni, hogy mi történt. Mi biztosan nem akadályozzuk a nyomozók munkáját. A törvényeket be kell tartani, a bűnösöket felelősségre kell vonni. Nem olyan bonyolult dolog ez.” 

Arra kérdésre, hogy látnak-e esélyt a főváros visszahódítására, Kubatov azt felelte, hogy eszük ágában nincs a fővárost elengedni.

„Mégiscsak a nemzet fővárosáról van szó. Itt élek, ez az otthonom. Egyébként a múlt évben a tizennégy budapesti időközi választásból tízet sikerült megnyernünk. Olyan körzetekben is el tudtunk hozni önkormányzati képviselői helyet, például Pesterzsébeten, ahol harminc éve nem nyert a jobboldal. Ez véleményem szerint reménykeltő” – fejtette ki az álláspontját.

Azzal kapcsolatban, megvan-e már a jelöltjük az önkormányzati választásra Karácsony Gergely főpolgármesterrel szemben, a Fidesz pártigazgatója úgy fogalmazott, hogy vannak már jelöltek, akik közül majd kiválasztják a legjobbat. Markáns véleményt fogalmazott meg a jelölttel szembeni elvárásokról: 

„De egy fontos dolgot hadd jegyezzek meg: elegem van a gesztuspolitikusokból, akik a jobboldalról a baloldalnak próbálnak smúzolni. Vannak néhányan a mi politikai közösségünkben, akik próbálnak kiegyezni a balliberálisokkal. De ennek nincs semmi értelme.”

A Liu fivérek országváltása azt kérdezték tőle, miként fogadta klubja ezt a döntést, és érez-e személyes felelősséget a helyzet alakulásáért. „Későn kapcsoltunk a Liu fivérek ügyében. A szövetség nem tudott megállapodni az edzőjükkel, Linával. Nekünk akkor, abban a pillanatban be kellett volna lépnünk, és azt mondani neki: ha a szövetséggel nem tudsz megállapodni, akkor gyere a Ferencvároshoz, és eddzed itt a Liu fivéreket. Ezzel aztán meg is próbálkoztunk, de már késő volt, ebben látom némiképp a személyes felelősségem” – válaszolta Kubatov.

(Kiemelt képünk: Kubatov Gábor, az FTC elnöke "A nagy Fradi lemez: a zene ereje" című válogatásalbum bemutatóján az MVM Dome-ban 2022. szeptember 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.