Kritikus a szúnyoghelyzet Győrben, segítséget kér a polgármester

A lakosság segítsége nélkül nem lesz hatékony az irtás.

2021. augusztus 1., 08:03

Szerző:

Kritikusnak nevezte a győri szúnyoghelyzetet Dr. Dézsi Csaba András, a város polgármestere. Szerinte a lakosság segítségére is szükség van, és fel kellene számolni a kerti pangó vizeket.

Dr. Dézsi Csaba a közösségi oldalán tette közzé az ezzel kapcsolatos kérését, emellett arról is ír, hogy a júliusi áradások jelentősen rontottak a szúnyoghelyzeten. „Az EU a légi szúnyog irtást tavaly betiltotta. Csak biológiai szúnyog gyérítést engednek a levegőből, ami Brüsszelben bizonyára hatékony, de itt a folyók városában kevésbé” – írta a városvezető, majd hozzátette, a földi ködösítéses technikával próbálkoznak, de szerinte más módszerekre is szükség van. 

„Igyekszünk kezelni a problémát, de be kell látni, hogy az önök segítsége nélkül ez nem megy. Mindenkinek fel kell számolni a kertjében azokat a pangó vizeket, ahol a szúnyoglárvák szaporodhatnak” – írta. A tervek szerint a jövő héttől egy info vonalat is indítanak a probléma miatt.

(Kiemelt képünk illusztráció: Győr, 2021. július 20. A Mosoni-Duna áradása miatt elöntött és lezárt Móricz Zsigmond alsó rakparti út Győrben 2021. július 20-án. Fotó: MTI/Krizsán Csaba)