Közeleg az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás időpontja

A vadászati világkiállításon a fenntartható természetgazdálkodás és a természet- és vadvédelem is fontos szerepet kap. 

2021. augusztus 11., 11:01

Szerző:

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás a Hungexpo teljes területén, összesen 8 pavilonban lesz 2021. szeptember 25. és október 14. között, de nemcsak Budapesten vehetnek részt a programokban a vadászat és természetvédelem szerelmesei. „A fővároson kívül több vidéki helyszín (Hatvan, Keszthely, Vásárosnamény, stb.) is bekapcsolódik a világkiállítás véráramába, de színes programfelhozatallal készül az egyedülálló összefogásról tanúbizonyságot adó Somogy Megyei Konzorcium is” – mondta az Origónak Kovács Zoltán államtitkár, a világkiállítás megrendezéséért felelős kormánybiztos.

Magyarországon még nem volt ilyen jellegű, ennyire komplex és átfogó kiállítás, az utolsó vadászati kiállítást 1971-ben rendezték meg. A kormánybiztos arra is rávilágított, hogy az elmúlt ötven évben, sokak számára összemosódott az etikus és fenntartható vadászat, a minden vadász és vadászati szervezet ellenségének tekinthető orvvadászattal. Így ennek tisztázása is központi szerepet fog kapni a kiállításon.

„A vadászati világkiállításnak tartalmi-szakmai értelemben két pillére van: egyfelől a sok ezer éves emberi civilizáció szerves részét képező vadászati kultúra bemutatása, másfelől pedig a vadászat, mint felelős és nélkülözhetetlen emberi tevékenység elhelyezése az ökológiai fenntarthatóság, a vad- és élőhely megőrzés keretében”– nyilatkozta Kovács Zoltán, majd ismertette a kiállítás programjait is.

A világkiállítás 20 napja alatt 6 nemzetközi konferenciát tartanak majd és közel 100 ország képviselteti magát, ezzel bemutatva saját hagyományait és tudását a vadászati témakörben, de természetesen a gasztronómiai és kulturális programok is helyet kaptak a színes programkínálatban.

A rendezvény költségvetése az eredetileg tervezett 17 milliárd forint körül lesz. Az érdeklődők pedig a világkiállítás honlapján folyamatosan tájékozódhatnak a mindig frissülő információkról és programokról.

(Kiemelt kép: Vaddisznó a gemenci erdőben, Pörböly közelében 2020. augusztus 6-án. MTI/Sóki Tamás)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.