Kövér László újra durva állításokat fogalmazott meg az ellenzékről

A házelnök szerint az ellenzék gyűlöletkampányra készül, valamint globális összeesküvést is sejt a háttérben. 

2021. december 4., 09:44

Szerző:

Nyíltan hazaáruló politizálásal vádolta meg a magyar baloldalt Kövér László házelnök a Magyar Hírlap szombati számában megjelent kétoldalas interjúban – írja az MTI. 

„A magyar baloldalnál a sunnyogást, a mellébeszélést, a hazára meg a nemzetre való hivatkozást felváltotta a nyílt hazaárulás politikája”

– mondta Kövér László. A házelnök azzal indokolta szavait,  hogy a baloldal nyíltan bíztatta a felvidéki magyarokat, „legyenek büszke szlovákok”, az erdélyieket pedig arra hívta fel, hogy szavazzanak román pártra.

Nyíltan lehet azért óbégatni Brüsszelben, hogy lehetőség szerint minél több forrást vegyenek el Magyarországtól és minél jobban büntessék meg hazánkat

– tette hozzá Kövér, aki szerint míg a Fidesz nemzeti politikát vall, a baloldaliak a „nemzetek felszámolására irányuló globális politikához szegődtek zsoldba”.
    

Kövér László az ellenzékről azt mondta, belátta, hogy azzal a programmal, amit képvisel, nem lehet nagyon népszerű lenni. „Ezért aztán inkább a nyugati gazdáiknak, a multiknak üzennek, hogy visszatérnek a régi aranyidők, ha ők jönnek”, és támogatást is kapnak majd tőlük. 

„A magyarországi választásokat egy gyűlöletkampánnyá kívánják alakítani, mint ahogy az elmúlt tizenkét évben mást sem csináltak, az első pillanattól kezdve, csak gyűlöletet keltenek”

– mondta a házelnök. 

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz országos elnökségének tagja (b) a párt 31. születésnapi ünnepségén a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. március 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

 

18:39

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.