Kövér László túlszárnyalta Orbán Viktort

A házelnöknek még Orbán Viktornál is régebbi típusú butatelefonja van. A használat mellett egy hetet is kibíró akksin túl más előnyökkel is jár a régi modell: nehezebb lehallgatni és lokalizálni.

2022. december 12., 11:50

Szerző:

Még Orbán Viktorénál is régebbi mobilt használ a Kövér László házelnök. A parlament őszi ülésszakának utolsó napján sikerült lencsevégre kapni a házelnök kezében egy Nokia 6310-est. A fotót Németh Szilárd, a Fidesz-alelnöke tette közzé a Facebookon. A több, mint húsz éves, 2001-ben kiadott modell a Blikk által megkérdezett telekommunikációs szakértő szerint minden szempontból praktikus strapabíró készülék.

Bár nincs kamerája és nem lehet rajta internetezni, egy töltéssel kéthetes készenléti időt tud, rendes használattal pedig akár egy hétig is üzemel. Hatalmas sms-tár, 500 névjegyes férőhely, diktafon és hangvezérlés – mi kellhet még?

Orbán Viktornak ezzel szemben egy modernebb, 2009-ben kiadott Nokia 6700 Classicja van. Ezeknek a telefonoknak az az egyik nagy előnye, hogy internetkapcsolat híján szoftveresen nem tudják lehallgatni. A Blikk által megkérdezett IT biztonsági szakértő szerint, amennyiben valaki szeretné elrejteni azt, hogy hol tartózkodik, akkor is jól jöhet egy ilyen régi Nokia, mivel az akkumulátort kézzel is el lehet távolítani.

Ez ma már az okostelefonokkal nem lehetséges. Ezért használják a régi telefonokat a maffiózók is, csak kiveszik az akksit, vagy eldobják a mobilt 

– mondta a Blikknek a szakértő.

(Kiemelt képünk: Kövér László házelnök és Németh Szilárd képviselő a 2022-es őszi ülésszak utolsó napján. Fotó: Németh Szilárd Facebook)