Kevesebb mobiltelefon, de sokkal több kenyérsütő és láncfűrész fogy idén karácsonykor

Már javában tart a karácsonyi bevásárlás, viszont már visszafogottabban költekeznek a magyarok. Egy webáruház arról számolt be, hogy 10 százalékkal kevesebb mobiltelefont adnak el, viszont 4-5-ször több kenyérsütőt és láncfűrészt.

2022. december 11., 19:27

Szerző:

Zsúfolásig megteltek az áruházak ezüstvasárnap, de az RTL Híradó tapasztalatai szerint visszafogottan vásároltak az emberek az idei karácsonyra. Többen azért töltöttek hosszabb időt a plázákban, mert kétszer is meggondolták mire költenek. Egyelőre kevesebb okosóra fogy, mint tavaly, de lényegesen többet adtak el kenyérsütőből és láncfűrészből – közölte egy webáruház a híradóval.

A webáruház üzletágvezetője részletezte, hogy míg nagyjából tíz százalékkal csökkent a mobiltelefonok és 25 százalékkal az okosórák forgalma, addig duplájáró nőtt a hűtőgépek és

négy-ötszörösére a láncfűrészek, vagy kenyérsütők iránti kereslet.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

2023. február 3., 15:44

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.