Kevesebb mobiltelefon, de sokkal több kenyérsütő és láncfűrész fogy idén karácsonykor

Már javában tart a karácsonyi bevásárlás, viszont már visszafogottabban költekeznek a magyarok. Egy webáruház arról számolt be, hogy 10 százalékkal kevesebb mobiltelefont adnak el, viszont 4-5-ször több kenyérsütőt és láncfűrészt.

2022. december 11., 19:27

Szerző:

Zsúfolásig megteltek az áruházak ezüstvasárnap, de az RTL Híradó tapasztalatai szerint visszafogottan vásároltak az emberek az idei karácsonyra. Többen azért töltöttek hosszabb időt a plázákban, mert kétszer is meggondolták mire költenek. Egyelőre kevesebb okosóra fogy, mint tavaly, de lényegesen többet adtak el kenyérsütőből és láncfűrészből – közölte egy webáruház a híradóval.

A webáruház üzletágvezetője részletezte, hogy míg nagyjából tíz százalékkal csökkent a mobiltelefonok és 25 százalékkal az okosórák forgalma, addig duplájáró nőtt a hűtőgépek és

négy-ötszörösére a láncfűrészek, vagy kenyérsütők iránti kereslet.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.