Két fővárosi önkormányzat is kötelezővé tette az oltást

Debrecenben és Székesfehérváron azonban egyelőre nem teszik kötelezővé az oltást.

2021. november 2., 19:59

Szerző:

Miután a kormány lehetőséget adott az önkormányzatoknak, hogy alkalmazottaik számára kötelezővé tegyék az oltást, nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy két budapesti kerület is lépjen az ügyben. A fideszes Pokorni Zoltán vezette hegyvidéki önkormányzat mellett a XVI. kerület polgármestere is kötelezővé tette a koronavírus elleni védőoltás felvételét az önkormányzati dolgozóknak.

A XII. kerületben egyelőre nem konkretizálták, pontosan kik lesznek érintettek, a XVI. kerületben azonban a bölcsődei, illetve óvodai dolgozók, az óvodai mellett a polgármesteri hivatal munkatársai számára is kötelezővé tették az oltottságot. Emellett a Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház, a Helytörténeti és Emlékezet Központ dolgozóira, a Napraforgó Család- és Gyermekjóléti Központ dolgozóira is vonatkozik az előírás – írja a Telex. Balassagyarmaton a polgármester arra kérte az önkormányzati intézmények és cégek vezetőit, hogy mérjék fel az oltottságot az alkalmazottak körében, míg Újpesten, Debrecenben és Székesfehérváron arról határoztak, hogy nem teszik kötelezővé az oltakozást. 

(Kiemelt kép: Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere beszél a Budapesti Útépítési Program támogatásával 200. útszakaszként elkészült Gyógyfű utca átadásán 2020. október 22-én. Fotó: MTI/  Mónus Márton)