Kósa Lajos gyanakszik, hogy Fekete-Győr András az ő ügynökük

A vármegyékről és főispánokról szóló parlamenti vitában váltott át egészen szabad asszociációs játékra hasonlító fejtegetésekbe Kósa Lajos, a Fidesz univerzális nagyágyúja.

2022. június 28., 21:01

Szerző:

„Ne igyunk előre a medve bőrére, de lesz még Fekete-Győr András a Momentum frakcióvezetőjeként Fidesz-ügynök. Ha pedig a szerepléseit nézzük, akkor lássuk be, hogy néha kifejezetten alánk játszik. Ha nem alánk játszana... Nem ismerem feltétlenül, de annyira végtelenül tájékozatlan és világtalan, hogy a számára legfontosabb politikai ügyben... olimpia, amiből az egész genezise támadt, abban nem tud alapvető tényeket? Ez kizárt.” – ezt jelentette ki Kósa Lajos az Országgyűlés mai vitanapján, ahol elvileg a képviselők a vármegye- és főispánrendszer visszavezetését, valamint az EP-választások és az önkormányzati választások egy időpontra csúsztatását vitatták meg. A 444.hu tudósítása szerint Kósa gondolatait úgy folytatta,

„De ennél jobb véleménnyel vagyok a Fekete-Győrről, tehát szerintem inkább arra gyanakodnék, hogy a Fekete-Győr mégis a mi ügynökünk. Mint Fidesz-alelnök ennek utána fogok nézni.”

A Momentum frakcióvezetője onnan jutott a képviselő eszébe, hogy azelőtt arról beszélt, a párt 2019-es európai parlamenti választási sikerét azt okozta, hogy akkor, mint máskor is, a választók belpolitikai viták alapján döntöttek a Brüsszelbe küldött képviselőkről. A Fidesz tervét, hogy a két 2024-ben esedékes választást egyszerre tartják meg, amúgy Kósa Lajos azért tartja jó ötletnek, mert, mint elmondta, így elősegítik majd, hogy az ellenzéki pártelitek lejátsszák az egymás közötti konfliktusaikat. Ezzel kapcsolatban hozzáfűzte, 

„Ennek a a legékesebb bizonyítéka az lesz, ha az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje az nem Karácsony Gergely lesz, hanem valaki más. Ha a régi rendszer működött volna, akkor most ennek semmilyen esélye nincsen.”

A vármegyékről és az ispánokról pedig annyit mondott el, a rendszer ma még lehet, hogy egyes körökben megütközést kelt, de ha bevezetik, majd hozzászoknak az emberek.

(Kiemelt kép: Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke kezében egy Scorpion Evo 3 típusú géppisztollyal a kezében a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisán 2020. február 27-én. Fotó: MTI | Ujvári Sándor)

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.