Kósa Lajos le akart tiltani egy tévés beszélgetést, de szembesült vele, hogy élő adásban van

2019. december 3., 16:40

Szerző:

A Heti TV Pirkadat című műsorának, közelebbről Breuer Péternek a vendége volt kedden Kósa Lajos Fidesz-alelnök, aki az elmúlt napokban amiatt kényszerült magyarázkodásra, mert a Fidelitas hétvégi tisztújító kongresszusán azt mondta, hogy „a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”.

Kósa később a maga módján bocsánatot kért.

Breuer Péter erről az esetről beszélgetett Kósával, mint a nézők megtudhatták, a fideszes politikus csak arra akarta felhívni a figyelmet, hogy „az ellenzéki együttműködés, koalíció olyan ügyeket legitimált, ami elfogadhatatlan”.

„Talán azt kellett volna mondanom, hogy nem szabad eltűrni hatalmi szempontból, hogy egy balliberális-újnyilas koalíció legitimáljon olyan politikusokat, akiket nem szabad legitimálni” – szúrt oda később Kósa az ellenzékieknek.

Breuer ezek után is hosszasan folytatta Kósa faggatását, olyannyira, hogy az interjúalany egy ponton annyira kiborult, hogy le akarta állítani az élő adást. Szó szerint a következő dialógus zajlott le:

 BP: Ha Heisler András meghívja, hogy Lajos, nagyon jóban voltunk...

 KL: Ha meghív, akkor természetesen elmegyek. Már csak az udvariasság is megköveteli ezt. Nyilván fogunk erről beszélgetni.

 BP: Mi van a debreceni zsidókkal? Azok az ön emberei, és biztos, hogy nem erre a koalícióra szavaztak.

 KL: Biztos, hogy nem az én embereim, mert ez egy ilyen értelmetlenség...

 BP: Nem értelmetlenség, ezek az emberek szeretik önt, velük nagyon jó kapcsolatot tartott fenn, leste a gondolataikat, ápolta őket!

 KL: Hadd kérdezzem már meg, akkor most mit csinálunk, mert szétesett ez a műsor.

 BP: Nem esett szét.

 KL: De. Össze-vissza beszélgetünk a hülyeségekről.

 BP: A lényegről beszélgetünk, nem hülyeségekről.

 KL: Nem.

 BP: Kedves nézőink, vendégünk volt Kósa Lajos, aki...

 KL: ... de Péter, én ehhez a műsorhoz így nem járulok hozzá, most elmegyek, és ne adjátok le, azt szeretném kérni. És ehhez még talán jogom is van, mert...

 BP: Ez élőben megy!

 KL: Ez? De hát ez egy butaság ez a műsor!

 A legjobb rész itt meg is tekinthető:

(Az Azonnali nyomán)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.