Koronavírusban meghalt Busa Tamás operaénekes

A 66 éves korában elhunyt művész halálhírét Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója tette közzé. Azt is bejelentette, hogy felterjeszti az Opera örökös tagjainak sorába.

2021. április 3., 17:50

Szerző:

Koronavírus-fertőzés következtében, 66 éves korában meghalt Busa Tamás, a Magyar Állami Operaház magánénekese. Halálhírét Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója hozta nyilvánosságra az Origón.

Ókovács az írta: „Ma az opera mint műfaj és az Opera mint intézmény egyaránt vesztett egy művészt: az operai „család" Húsvétját beárnyékolja Busa Tamás kollégánk halála. (…) Fiatalos, kócos frufrus, élénk szemű, mosolygós és lendületes művész volt, méretes és érces hanggal.”

A főigazgató így búcsúzott tőle: „Megtört szívvel búcsúzom az operások nevében Tamástól, a nagyszerű művésztől, a barátságos embertől, egy nagyon nagy család fejétől, aki tőlünk is, de onnan aztán tényleg döbbenetesen fog hiányozni”.

Busa Tamás 1997 és 2019 között, tehát 22 évad alatt 694 operaházi, Erkel színházi, és igen, már Bánffy-termi előadást énekelt. Ókovács Szilveszter jelezte azt is, hogy Busa Tamást posztumusz felterjeszti az Opera örökös tagjainak sorába.

(Kiemelt képünkön Busa Tamás. Fotó: Magyar Állami Operaház)