Koronavírus: több településen tovább nőtt a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Több településen tovább emelkedett a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben a 9. héten. Ezt közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai alapján a koronavirus.gov.hu hétfőn.

2021. március 8., 22:09

Szerző:

A kormányzati portálon azt írták: a szennyvízmintákban a SARS-CoV-2 koncentrációja megközelíti a tavaly őszi járványcsúcs esetében tapasztalt értékeket. Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Salgótarján, Tatabánya, Veszprém, valamint a vizsgált Budapest környéki települések (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) mintái esetében  növekedés tapasztalható. Csökkenés egy város esetében sem mérhető - tették hozzá.

 (Kiemelt képünk illusztráció)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.