Ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán a honlapján.

2022. december 7., 10:17

Szerző:

Azt írták: a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag koncentrációja a 48. héten országos átlagot tekintve enyhe emelkedést mutat.

A vizsgált mintavételi helyek közül emelkedő tendencia a Budapest Déli és Központi Szennyvíztisztító Telep mintájában, valamint Békéscsabán, Debrecenben és Zalaegerszegen figyelhető meg, míg csökkenés Kecskeméten, Szekszárdon és Veszprémben észlelhető – tették hozzá.

Az NNK közölte azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja három mintavételi helyen – Szolnokon, Veszprémben és Szekszárdon – a mérsékelt, míg 19 városban az emelkedett tartományba esik.

(Kiemelt képünk: A Tettye Forrásház Zrt. felújítás alatt álló pécsi szennyvíztisztító üzemének jelenlegi (az előtérben), valamint épülő (a háttérben) biológiai medencéje 2019. szeptember 26-án. Fotó: MTI/Sóki Tamás)

2023. január 31., 15:13

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adóvisszatérítés összege, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi közleményében