Csoportos koronavírus-fertőzés történt Pápán, bezártak egy óvodát

2020. augusztus 5., 21:37

Szerző:

A tegnapi 6-ról szerdára 17-re nőtt a városban a koronavírussal fertőzöttek száma - írja a InfoPápa.hu.

Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Erzsébetvárosi óvodában rendkívüli intézkedéseket vezettek be, miután az egyik óvónőnél igazolták a vírus jelenlétét: az óvónő a múlt héten részt vett egy értekezleten, ahol több óvodai dolgozó is részt vett, ők most karanténban vannak. Csakúgy az a 20 óvodás is, akik az intézményben voltak.

Az óvodát bezárták, fertőtlenítik az intézményt.

Áldozó arról is beszámolt, hogy a teveli úti otthonházban is találtak egy fertőzöttet, az idős férfi tünetmentes, de elővigyázatosságból az ajkai kórházba szállították. A többi ápolt és dolgozó mintája negatív lett.

Folyamatosak a kontaktkutatások, számos teszt még kiértékelés alatt van, ha szükséges más önkormányzati intézményben is rendkívüli intézkedéseket hajtanak végre – közölte a polgármester.

(A hvg.hu nyomán)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.