Reszkető koronavírusról készített szobrot koronás cukorból Péter, a munka nélkül maradt szakács

2020. április 27., 14:46

Szerző:

A szakács végzettségű Fonódi Péter a koronavírus-járvány miatt vesztette el munkáját, de nem esett kétségbe. Olyasmibe fogott, aminek csodájára járnak. 

„Mindig is imádtam díszíteni, korábban kézműves tortákat készítettem, majd jött a karamell és a cukorfigurák. Az a célom, hogy a lehető legmagasabb szintre jussak, nemzetközi viszonylatban” – mondta el a Ripostnak Fonódi, aki beszámolt a Facebook-on indított Sweet Art by Peter Fonodi nevű oldaláról is, ahol megcsodálhatók a remek cukorszobrai 

Bennünk az április elején készült Reszkető Koronavírus című alkotása hagyta a legmélyebb nyomot, íme a cukorplasztika, amelyhez remek stílusérzékkel koronás cukrot választott alapanyagként a mester:

Egyébként nem Fonódi Péter az első szakács, akit a jellegzetes formájú koronavírus gasztronómiai bravúr végrehajtására sarkallt:

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.