Körlevélben nyugtatják a TV2 dolgozóit Andy Vajna halála után

2019. január 22., 07:29

Szerző:

A TV2 Csoport napi működése a továbbiakban is zavartalanul folyik tovább – ezzel a mondattal próbálta megnyugtatni Andy Vajna halálhíre után Dirk Gerkens, a csatorna vezérigazgatója a dolgozókat, írja a Népszava egy birtokába jutott belső email alapján.

Pedig van miért aggódni, a lap úgy tudja, Andy Vajna halától függetlenül is tulajdonosváltásra került volna sor a televíziónál. A tragédia felgyorsíthatja a változásokat. Andy Vajna még a múlt héten is személyesen vett részt több üzleti tárgyaláson, erre a helyzetre azonban természetesen senki nem készült.

Az még bizonytalan, hogy a televíziót, a hatalmas fideszes médiaholding, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kebelezi-e be, vagy egy másik kormányzati bizalmashoz kerül. A tulajdonosváltás azonban nem volt kérdés, csak az időpontja bizonytalan. Orbán Viktor ugyanis  elégedetlen volt a TV2-vel, mert az a számolatlanul beleöntött milliárdos kormányzati hirdetések llenére is veszteséges volt, nézettségben pedig messsze elmarad a rivális RTL Klubtól. Ebben talán annak is szerepe van, hogy a csatorna hírműsorai kritika nélkül beálltak a legocsmányabb fideszes lejárató kampányok és propaganda sulykolásába.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.