Kora tavaszias keddünk lesz

A napos területeken 11 és 17, a tartósabban borult, ködös tájakon 6 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

2021. február 23., 05:38

Szerző:

Az éjszaka képződött köd-, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet a legtöbb helyen lassan feloszlik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap – írja a met.hu.

Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás alakulhat ki. Az északnyugati szél napközben időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 11 és 17, a tartósabban borult, ködös tájakon 6 és 10 fok között alakul. Késő estére -1, +8 fok közé hűl le a levegő.

Reggelre többfelé képződött köd, főleg az észak-dunántúli, alföldi és északkeleti tájakon. Észak-Magyarországon zúzmarás köd, ónos szitálás is előfordulhat. Napközben lassan zsugorodik a köddel borított tájak nagysága és jobb eséllyel a középső országrészben lehet legtovább korlátozott látási viszonyokra számítani. 

Éjszaka ismét terjeszkedik a rétegfelhőzet, illetve a köd. Számottevő csapadék szerda hajnalban nem várható, de a ködös részeken szitálás, helyenként ónos szitálás előfordulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.