Kofához, szatócshoz hasonlította Orbánt Gyurcsány

„Hidegen metsző, száraz hópilléket kavaró szél tépi a zászlót a Karmelita tetején. Lobog, lobog fehéren” – fejtette ki Gyurcsány Ferenc. 

2022. december 13., 12:59

Szerző:

Gyurcsány Ferenc is reagált arra, hogy az elnökséget ellátó cseh kormány nyilatkozata szerint az EU és a magyar kormány megegyezett – többek között az EU-s pénzek – folyósításának kérdésében. A volt miniszterelnök – nemrég felszedett szokásához híven – irodalmi igényességgel írta ki gondolatait a Facebookra, posztjának stílusát e helyütt különösebben nem értékelnénk.

Röviden összefoglalva: Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor meghátrált, mivel rászorul az Európai Uniótól érkező forrásokra.

Amennyiben szeretné teljes egészében élvezni a volt miniszterelnök posztmodern prózáját, nem akadályozzuk meg benne:

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.