Ködbe vész az idei szilveszter

Az európai időjárási helyzetben továbbra sincs érdemi változás, a frontok a kontinens északi részein teszik változékonnyá az időjárást.

 

2023. december 30., 16:38

Szerző:

A legtöbb csapadékot Németország északi területeiről jelentették, ott helyenként eléri a 40 mm-t a csapadék mennyisége. Ezzel szemben szárazföldünk déli felén nyugodt, nagyrészt csapadékmentes, napos időjárás uralkodik anticiklonális hatásoknak köszönhetően.

Napközben csak a Kelet-európai-síkság északi részén és Skandináviában marad fagypont alatt a hőmérséklet, nagyrészt inkább a tavasziasan enyhe idő jellemző. A Kárpát-medencében is marad a nyugodt, eseménytelen időjárás, de vasárnap késő délutántól, estétől egy közeledő hidegfront hatására az északi tájakon már előfordulhat eső, záporeső.

Várható időjárás vasárnap éjfélig: estétől romlanak a látási viszonyok, éjszaka nagy területen képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amely vasárnap napközben főként a Dunától keletre csak lassabban oszlik fel, sőt az Északi-középhegység térségében egész nap megmaradhat. Másutt napos, fátyolfelhős idő ígérkezik. A szitálás, ónos szitálás mellett vasárnap késő délutántól, estétől az északi tájakon már előfordulhat eső, záporeső is.

Vasárnap már több helyen fordulhatnak elő élénk széllökések, sőt az Észak-Dunántúlon erős lesz a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között várható, de ennél a Dunántúlon néhol enyhébb, a fagyzugokban hidegebb idő valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a legtovább borult, ködös Északi-középhegységben csupán 2 és 6, másutt 7 és 15 fok között várható.

(Kiemelt kép: Forrás: Pexels.com)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.