Kocsis Máté: Gyurcsány Ferenc leanyázta a magyarokat

Az országgyűlési képviselő szerint a nép és nem a hatalommániás brüsszeli elit fog dönteni a gyermekvédelmi törvényről. 

2021. július 22., 07:24

Szerző:

Új fejezetet nyitott a magyar közéletben és a közbeszéd rohasztásában Gyurcsány Ferenc, legalábbis Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint. A politikus szerdán írta meg a véleményét a Facebookon a Demokratikus Koalíció (DK) elnökéről, miután Gyurcsány Ferenc reagált Orbán Viktor aznap bejelentett népszavazási kezdeményezésére. Kocsis Máténál ezúttal kiverte a biztosítékot a korábbi miniszterelnök üzenete, mert azt írta, hogy a DK elnöke:

„A gyermekvédelmi népszavazásra egy burkolt, de jól érthető anyázással válaszolt a miniszterelnöknek. Letudhatnánk annyival a dolgot, hogy egy nemzetét gyűlölő gazembertől ez is dicséretnek számít, ugyanakkor elgondolkodtató, vajon mitől lett ennyire ideges a bukott miniszterelnök” – írta a politikus. Szerinte az sem lenne csoda, ha magától a népszavazástól tartana Gyurcsány Ferenc, mert a nép kinyilváníthatja az akaratát, ez pedig nem tartogat számára semmi jót. 

Kocsis Máté szerint az sem lenne újdonság, ha magától a gyermekvédelmi törvénytől tartana a DK elnöke, hiszen: „már kormányfőként is megfosztotta a családokat és gyermeket vállalókat szinte minden támogatástól, és ízlésének való az is, ha gyerekeket traktálhat félrement ideológiákkal. Vagy attól ideges, hogy az erőszakos LMBTQ-propagandát még brüsszeli nyomásra sem engedjük be a gyerekek közé? Már pedig nem fogjuk. A baloldaliakkal ellentétben mi megbízunk a szülőkben, neveljék úgy a saját gyermekeiket, ahogy akarják” – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: a szülőknek vannak előjogaik, nem pedig az alternatív szexuális propagandát terjesztő álcivil szervezeteknek.

Kocsis Máté Facebook-posztját az elnöknek szánt üzenettel zárta: „Szóval Gyurcsány Ferenc! Két anyázás között barátkozzon meg szépen a gondolattal, hogy a magyar gyermekvédelmi törvényről nem Brüsszelben fog dönteni a hatalommániás elit, hanem a magyarok fognak, itthon, népszavazáson. A haza, a nemzet és a gyermekvédelem szavakat pedig nyugodtan felejtse el, azokat nem magának találták ki, ezt régóta tudjuk. El a kezekkel a gyerekeinktől!”

Korábban írtunk róla, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerdán egy Facebook-videó keretében jelentette be, hogy a öt kérdéses népszavazást kezdeményez a kormány a gyermekvédelmi törvényről. A miniszterelnök a döntést azzal indokolta, hogy: „Brüsszel sérelmezi, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Ott már az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodába és az iskolába, ők végzik a szexuális felvilágosítást”. A kormányfő szerint a brüsszeli bürokraták nálunk is ezt akarják, ezért fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal.

A miniszterelnök bejelentésére az ellenzék több politikusa is válaszolt, köztük rekordgyorsasággal a miniszterelnök legnagyobb ellenlábasa, Gyurcsány Ferenc is. A DK elnöke rövid, de indulatos Facebook-posztban fejtette ki, mit gondol a bejelentett népszavazásról. Azt írta: „Orbánnak üzenem: szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!”