Kivonult a Freeszfe Iványi Gáborékhoz

Ezt tették a Dankó utcai épülettel.

2022. február 22., 17:55

Szerző:

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tiltakozó oktatóiból és hallgatóiból szerveződött Freeszfe Egyesület kedden szolidaritását fejezte ki az Iványi Gábor lelkész által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület épülete előtt.

Előbb elénekelték az Ég a város, ég a ház is című angol gyerekdalt, majd átnyújtották Iványi Gábornak az egykori SZFE-sek szimbolumát, a piros-fehér szalagot, a szalagdarabokat a körülbelül 30 résztvevő egyesével kötötte fel az épületre.

A 168 hétfőn beszámolt róla, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal házkutatást tartott a Dankó utcában, azonban nem derült ki, hogy mit is kerestek pontosan. Hétfőn az egyesült ellenzék szolidaritási tüntetést tartott  helyszínen, mondván: politikai akció a NAV ellenőrzése. Kedden a Freeszfe Egyesület tagjai délután kettőkor vonultak ki, az Iványiék melletti kiállásukat bizonyítva. 

Két évvel ezelőtt a metodista lelkész az elsők között ment el a Vas utcai egyetemfoglalás színhelyére, és támogatta a tiltakozó hallgatókat, oktatókat.

(Kiemelt kép: a Freeszfe hivatalos Facebook-oldala)

Tűz volt egy maglódi áruházban csütörtök este, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy több mint ötszáz embernek kellett elhagynia az épületet. Az MTI úgy tudja, hogy a tűz az Auchan-áruházban keletkezett.