Kivizsgálnák Nemzetbiztonsági Bizottságban, hogyan ér össze Paks2 és a Pegasus-botrány

A paksi bővítés ügye nemzetbiztonsági kérdés. 

2021. július 23., 14:46

Szerző:

Stummer János meghívót küldött Süli János Paksi bővítésért felelős miniszternek a hétfői ülésre – ezt a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke közölte a Facebookon, miután kiderült, hogy a miniszter alatt dolgozó államtitkár hivatali telefonszáma is szerepelt az NSO-ügyfelek által kiválasztott telefonszámokat tartalmazó adatbázisban. Korábban megírtuk: Aszódi Attila paksi bővítésért felelős államtitkárt is megfigyelhették a kémprogrammal. 

Stummer János közölte: A beruházást övező politikai vitáktól függetlenül a paksi bővítés ügye nemzetbiztonsági kérdés,

a beruházást irányító kormánytisztviselők esetleges megfigyelésének híre pedig komoly aggodalomra ad okot,

továbbá a nyilvánosságban is megnyitja azt a kérdést, hogy a Fidesz és a kormány holdudvarában Aszódi Attilán kívül kiket figyelhettek meg még ezzel az eszközzel az utóbbi évek során.

A jobbikos politikus továbbra is abban bízik, hogy Halász János fideszes alelnök és képviselőtársai változtatnak korábban nyilvánosságra hozott álláspontjukon, és elmennek a hétfői bizottsági ülésre, biztosítva ezzel az ülés határozatképességét. Stummer János szerint az ügyet ugyanis „nem létezőként" beállítani egyre kevésbé reális politikai állásfoglalás.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter sajtótájékoztatót tart a Paksi Társadalmi Tanács ülése után 2020. június 30-án. MTI/Sóki Tamás)