Kiszivárgott, kik szerepelhetnek az őszödi beszédről szóló politikai filmben

Nem ment könnyen a szereplőválogatás, többen visszautasították a megkereséseket, de két 1990-es születésű színész mégis igent mondott. 

2021. május 21., 09:51

Szerző:

A filmet már javában forgatják, de még hatalmas a titkolózás körülötte. A szereplőgárda egy részének kilétét azonban a 24.hu kiderítette. Bánovits Vivianne és Mózes András főszerepben látható majd, de játszik majd Trill Zsolt is a filmben. A lap információi szerint a filmet a Mega Film Kiadó Kft. gyártja, amely a Filmirodánál be is jegyeztetett egy készülő filmet A hazugság ára címen, 800 milliós tervezett költségvetéssel.

A szereplők válogatása állítólag nem ment könnyen. A lapnak nyilatkozott két színész is, akik végül nem vállalták a szerepet, ezzel együtt a nevüket sem. Őket a castingért felelős stábtagok Facebookon keresték meg az ígéretes főszerep-lehetőséggel. "Nagyon sokszor elismételte, hogy fikciós film, majd meglepő gyorsasággal mondta, hogy 2006, őszödi beszéd, ilyesmi a téma, érdekel-e a főszerep – idézte fel a beszélgetést egyikük, aki attól tartva maradt távol, hogy a film a politikai csatározások kellős közepébe kerülhet. Másikuknak nem lett volna baja a témával, de szakmabeli ismerőseitől tájékozódva és a projekt egész időzítését mérlegelve arra jutott, hogy jobb, ha kimarad belőle.

Az is furcsa volt neki, hogy túl közeli forgatáskezdésről beszéltek, ahhoz képest, hogy még a főszereplők sem voltak meg. „A kapkodás miatt is azt éreztem: lehet, hogy itt nem művészi célok dolgoznak a háttérben, hanem valami más. Márpedig színészként csak olyanhoz akarom adni az arcom, amit később is vállalhatónak tartok” – mondta, hozzátéve, hogy a színházi és filmes berkekben zajló politikai csatározások nem az ő generációjának a harcai, ezért nem is kívánja folytatni őket.

A főszereplők később természetesen meglettek, a 24.hu információi szerint két 1990-es születésű színész, Bánovits Vivianne és Mózes András lettek azok. Bánovits eddig olyan filmekben játszott kisebb-nagyobb szerepeket, mint az 1945, a Pappa Pia, az X, a rendszerből törölve, illetve a Pillangó, és feltűnt több sorozatban is. Mózes András pedig a Thália Színház tagja, tehát annak a színháznak a társulatában dolgozik, amelynek a filmet is készítő Kálomista Gábor az ügyvezető igazgatója. A lap felkereste a két főszereplőt, Bánovits nem cáfolta, de nem is erősítette meg az értesülést, Mózes András pedig nem reagált a megkeresésükre. A lap úgy tudja, hogy a szereplőgárda további tagja lesz Zayzon Zsolt, Szikszai Rémusz és Trill Zsolt is. 

(Kiemelt kép: Kormányellenes tüntetés Budapesten, 2006. október 23-án. Fotó: AFP | Joe Klamar)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.